Reageren?

3 reacties

 1. Jan Wesseling schreef:

  Beste familie Wesseling,
  Op deze website komt de volledige en meest actuele versie van het verhaal over “Onze familie Wesseling”.
  Ieder familielid wordt uitgenodigd deze website onder de aandacht te brengen van ouders, kinderen, kleinkinderen en alle geinteresseerden.

  • Tinke schreef:

   Heel mooi hoe je de familiegeschiedenis met hulp van Opa Herman Wesseling en andere familieleden in kaart hebt weten te brengen! Een voor mij zeer waardevol stukje geschiedenis is op deze manier vastgelegd. Bedankt!

 2. Ronald schreef:

  Jan,
  Weliswaar zijn foto’s van later datum maar de “Ronde Hoep” heette vroeger “Rijke Waver” en dat is de plaats waar je voorouder Hendrik in 1811 is geboren. En waar in ieder geval 4 kinderen van Harme(n) ter wereld zijn gekomen. Al naar gelang van waar je hutje stond was je aangewezen op de gemeente die het dichtstbij was en de parochie die het makkelijks te bereiken was.
  Soms was het Waverveen, soms Proosdij, soms Ouder Amstel enz. Van die 4 kinderen hebben Marijtje en Hendrik de jeugdjaren overwonnen en zijn ook getrouwd. Marijtje is geboren in Rijke Waver en aangegeven te Proosdij en getrouwd in Abcoude-Proostdij.
  Hendrik geboren in Rijke Waver en aangegeven te Ouder Amstel en gehuwd te Ouder Amstel.
  De doopboeken van de parochies geven meestal de geboorteplaats aan.
  De twee zusjes Aeltje en Aeltje zijn jong overleden.
  Later zijn nog Creelis, Cornelis, Johanna, Gerritje en Kaatje geboren en misschien wel nog meer. De meisjes waren sterker.
  Marijtje (geb 1810), Hendrik (geb 1811), Aeltje (geb 1813), Marretje (geb 1821) en Cornelia (geb 1824) zijn getrouwd. Maar er is maar één naamdrager.
  Wist je dat de burgemeester van Waverveen Wesselsz heette in de tijd dat de familie daar woonde (geen familie)?
  Voorlopig kom ik dus op 12 kinderen.
  Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *